Välkommen till Kållandsö GOIFs nya hemsida!

Klubbnyheter

Vinst mot Örslösa Söne IK i seriepemiären! 4-3 (0-3)

Äntligen dags för hemmapremiär på Hagavllen och ta emot dagens tuffa motstånd Örslösa/Söne.

Riktlinjer och bestämmelser kring corona

Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens dialog med Svenska Fotbollförbundet där det släppts på bla. närkontakt mm och riksdagens beslut att det är tillåtet att röra sig i Sverige, har styrelsen i Kgif fattat följande beslut:

Från och med 21 juni får alla lag spela utanför kommungränsen. Notera att innan 14 juni är inga träningsmatcher tillåtna för spelare födda 2001 eller tidigare. Träningsmatcher kan spelas fr.o.m. den 14 juni. Vi ber om bra dialog mellan ledare och inom laget och med föräldrar för beslut om deltagande i match eller inte. Alla matcher kan avbokas med hänsyn till rådande läge i samhället om ni bedömer det. Riktlinjer för genomförande av match och träningar.

Det ska tydligt anges att ALL publik undanbedes vid matcherna och träningar. Endast de personer som är nödvändiga för matchens genomförande finns på plats.

Undvik omklädning och gemensam dusch på anläggningen. Omklädningsrum ska dock vara tillgängligt både för domare och lagen att placera material och personliga tillhörigheter. Rekommendationer: Tänk på att matcharrangören alltid ska beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott, bl.a. följande: Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter match. Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien. Läget kan förändras då återkommer vi igen. Mvh Styrelsen Styrelsen i Kgif har den 3/5 med hänsyn till rådande situation i samhället tagit följande beslut och motivet är att begränsa resandet. Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv. Träningsmatcher, divisionsspel och vårserie får endast spelas mot lag inom Lidköpings kommun (LOFA) Detta gäller för våra barn och ungdomslag (seniorer får ju inte spela). Vi uppmuntrar till fortsatt träning och att alla aktiveras. Vi behöver alla hjälpas åt att hålla glädjen vid liv till träning och gemenskap kring fotbollen för våra spelare, ledare och föräldrar. Vi har kontakt med Västergötlands Fotbollsförbund och de kommer hjälpa oss att avboka matcher som inte kommer spelas. Beslutet gäller tillsvidare fr o m 4 maj 2020. Har ni frågor går det bra att kontakta styrelsen. Mvh Styrelsen

Herrlaget

Senaste

Vinst mot Örslösa Söne IK! 3-4 (3-0)

Äntligen dags för hemmapremiär på Hagavllen och ta emot dagens tuffa motstånd Örslösa/Söne.

Damlaget

Senaste

Stabil seger i hemmapremiären mot Emtunga/Tråvad/Larv!

P14

PF11

Knattefotboll

Föreningen

Det var här det började

En februari kväll 1934 samlades en liten skara idrottsentusiaster i gamla skolan på gården Låkälle på Kållandsö. Ett möte hade utlyst i avsikt att locka idrottsintresserand ungdomar för att bila en idrottsförening.

Vem eller vilka som var initiativtagare till mötet har inte gått att kartlägga men de står säkert att finna bland de personer som nämns i protokollet fån föreningens första möte. Ungdomarna som var med vid bildandet av föreningen kom så gott som samtliga från nord-sydlig riktning räknat, den mellersta delen av Kållandsö. Förklaringen till detta var att det fanns två grupperingar som spelade fotboll på Kållandsö. I öster fanna Läckökamraterna (Läckö Kungsgård), på den västra sidan fanns Tranebergskamraterna (Tranebergs Egedom). Morsättningarna var stora mellan "Bassarna" och "Läckötorparna" gränserna mellan grupperna var knivskarpa. Ungdomarna från den mellersta delen av ön var inte särskilt välkomna i någon av grupperna. Med tiden tröttnade ungdomarna på att stå utanför gemenskapen. Att själva få spela fotboll och bandy i en egen förening var målsättningen när man den 1 februari 1934 bildade Kållandsö GIF. Föreningens första styrelse: Ordf. Sven Strid, Sekr. Sven Larsson, V.ordf. Gustav Friden, V.sekr. Einar Wilsson, Kassör Lasse Torstensson. Övriga ledamöter: Sven Torstensson, Ivar Blomnell,Axel Willson. Styrelsesuppleanter: Eskil Gustavsson, Folke Gustavsson. Det har spelats fotboll på många platser. 1934-41 Kohagen föreningens första 1941-1949 Hagavallen 1949-1950 Kohagen 1950-hösten Ursmössen vägen mot Granvik 1951 Siggesten vägen mot Läckö slott 1952 Hagavallen 1955 Siggesten 1956 Lockörns IP (Siggesten ej godkänd fö seriespel) 1961 Hagavallen (inviges) 1970 B-plan tages i bruk 1989 C-plan tages i bruk Föreningens storhetstid var 60-talet Efter att ha vunnit div.6 och div.5 i början på 60-talet från 1963 och hela 60-talet var det spel i div. 4. Höjdpunkten var 1968 då föreningen vann div.4 och avancerade till Div.3 Nordvästra Götaland 1969. Ett citat från NLT.1984 av sign.Mac "Det har blåst många vindar på Kållandsö under årens lopp. Klubbens glansperiod var under 60-talet när det blev seriseger efter en kulen höstdag 1968. Då var målet nått, för Kållandsö GoIF hade vunnit div. IV och tagit sig upp i trean bland alla storheterna som IF Heimer, Norrby IF och Skara IF. Det var ett bra lag Kållandsö hade på den tiden. Vem minns inte suveräne Bill Ottosson, bröderna Folke o Hasse Brink, alla bröderna Larsson:Villis Våge, Arne och Bosse, Göte Tobiasson var en annan stor spelare. Lagets ledning var det heller inte något fel på Inge Jansson tränade och Göran Skoglund var lagledare. Följande spelare deltog i div.3: Bill Ottosson, Mats Svensson, Gunnar Rosèn, Hans Brink, Ingvar Svensson, Greger Ulleryd, Folke Brink, Anders Wikstrand, Roland Gustavsson, Arne Larsson,Göte Tobiasson, Våge Larsson, Bo Larsson, Leif Roos, Ove Roos, Egon Ottersten.
Damfotboll

Fotbollsintresset för föreningens damer vaknade fört i slutet på 60-talet. 1970 talet spelades det fotboll i Lidköpings korpserier 1980 anmäldes föreningen för första gången till seriespel i VFF:s serisystem Div.5 laget vann seien och gick upp i div. 4. Efter två år i fyran dick laget upp i div. 3 via en andraplats. Första året kom laget på en mittenplats och klarade sig kvar. 1983 slutade laget på sista plats och fick ta steget ned till fyran.Efter fyra år 1987 vinner laget div. 4 och för andra gången får spela i div. 3 återfinns där fram till 1993. SEdan blir det nedgång av spelare och intresset går ned 1997 tar föreningen kontakt med Rackeby IK för ett sammarbete och det varar fram till början av 2000- talet.Efter det har föreningen startat upp i egen regi med spel i div. 5.
Bandy

Bandy har varit en stor veksamhet inom föreningen det började redan på 30- talet med matcher på Bysjön och runt om i vikarna på värnen fram till 1959 då stod en landbandybana färdig vid Ullersund. Stora bandynamn har varit bröderna Karlsson bröderna Torstensson samt ett antal vid namn Jansson och Larsson. Bandyn upphörde i föreningen 1971 då en sammanslagning med Tolsjö Bandyklubb.

Medlemsavgifter 2020

En betalning per medlem (detta underlättar oerhört i det administrativa). Det är jätteviktigt att skriva namn och personnummer för den som betalningen avser! Avgiften ska vara betald den 30 april.Medlemsavgifterna för 2020 är enligt följande: DEL 1 Medlemsavgift - Enskild medlem 300 kr - Familjemedlemskap ( inkluderar alla som bor på samma adress): 500 kr. Träningsavgifter tillkommer - Stödmedlem/Supporter 50 kr DEL 2 Träningsavgift för aktiva ( baseras på ålder) - Barn till och med 5 år 0 kr - Barn 6 - 9 år: 200 kr - Ungdom 10 – 14 år: 400 kr - Aktiv senior: 800 kr

Bankgiro: 5758-5499 (betalningsmottagare Kållandsö GoIF)

Kontakt

Postadress:

Otterstad Hagavallen 53199 Lidköping

Telefon:

0701586532

Epost:

kgif@kgif.nu

Bank-giro:

5758-5499

Vinst mot Örslösa Söne IK i seriepemiären! 4-3 (0-3)

Äntligen dags för hemmapremiär på Hagavallen och ta emot dagens tuffa motstånd Örslösa/Söne.

Vi börjar mycket bra med ett organiserat spel och bra kommunikation första 10 minuterna. Sen tappar vi lite fokus i vårat passningsspel och skärpan med våran markering och mittfältet sugs neråt i plan och blir lite luftigt på mitten, och trångt bakåt. Örslösa börjar mata långa bollar mot vårat försvar där vi inte riktigt är på tårna och låter Örslösa ha bollen för mycket. Vi släpper tyvärr in Örslösa/Söne lite för mycket och dem får en del gratis chanser. Det resulterar i att vi slarvar bort 2st mål, som i mitt tycke är rejäla tabbar från våran sida.. Vi börjar successivt att jobba oss in i matchen igen då vi får tredje målet i ryggen precis innan halvtid. Men i stora hela förutom målen tycker jag att vi har bra spel och bra bollinnehav i första halvlek. Så hade ändå en positiv känsla i paus även om det var lite nedstämdhet och irritation bland spelarna. I andra halvlek så jobbar vi mycket med vårat tålamod och verkligen tro på det vi gör vilket ger resultat. Fortsatt bra bollinnehav, mindre felpass och ett helt annat go i laget där vi gemensamt hjälper varandra och skapa chanser och variation. Vårat första mål kommer efter 72 min där Martin slår in ett inlägg snett inåt bakåt till Kevin som skjuter ett fint skott som målvakten räddar men släpper retur. Då finns Ossian på rätt plats och lägger in den på ett fint sätt i öppen kasse. 2-3 gör Ossi på frispark i 80e minuten strax utanför till höger, han skjuter den bredvid muren nere i målvaktens hörn, 3-3 kommer vi på högerkanten där Simon slår ett superfint inlägg som Kevin möter med huvudet i hörnet som målvakten kommer ifrån. 4-3 fångar Kevin upp en boll vid straffområdet och tar sig till avslut som målvakten lyckas tappa in. I andra halvlek skulle jag därför säga att vi gör det vi är bra på. Vi rullar bollen, har bra rörelse med variation och en jävla karaktär. Vill också nämna att vi visar fantastiskt tålamod vilket ger oss denna vinsten tillslut. Dagens match ger jag laget en stor eloge där man tillsammans knyter näven och tuggar oss igenom till seger. Härligt start på denna säsong.

Uppställning

1. Pontus Persson Lindblom 2. Simon Edlund 4. Knut Magnusson 5. Emil Pagels 6. Daniel Johansson 7. Christoffer Henriksen Kedén 8. Alfred Johansson 9. Kevin Ekblad 10. Ossian Danielsson 11. Martin Holmgren 13. Arthur Danielsson 14. Gustav Westman 15. Tom Blomberg 16. Simon Jonsson 17. Jonathan Bergenwall 20. Linus Hellsjö

Felix Jonsson 1. Erik Stadling 3. Arvid Hägg 4. Emil Larsson 5. Anders Koski 7. Johan Nilsson (K) 8. Rickard Kanyo 9. Victor Adamsson 10. Staffan Arkelöv 11. Lucas Karlsson 12. Johannes Henningsson 13. Hugo Skoglund 16. Christian Bengtsson 18. Anders Ahlén 19. karl Åström 21.

Mål

’72 - Ossian Danielsson ’79 - Ossian Danielsson ’87 - Kevin Ekblad ’88 - Kevin Ekblad

’8 - Rickard Kanyo ’33 - Johan Nilsson ’43 - Rickard Kanyo

Stabil seger i hemmapremiären mot Emtunga/Tråvad/Larv! 2-0 (0-0)

Inför årets första hemmamatch kändes det som att vi hade oddsen emot oss. Av de 15 spelare som vi kunde ställa på benen var det fyra som var halvskadade och en som inte spelat fotboll sedan i oktober förra året. Vi beslöt oss för att göra vårt allra bästa och spela för varandra i 90 minuter. Och som vi gjorde det!!

Första halvlek spelade vi ett riktigt bra försvarsspel och skapade flera målchanser framåt utan att få in bollen i mål. 0-0 stod sig halvleken ut fast med mersmak för vår del och vi kände att vi hade en riktigt bra möjlighet att ta tre poäng. Stärkta av första halvlek så tar vi tag i taktpinnen från start i andra. Vi skapar flera giftiga chanser och till slut får vi utdelning. Efter ett briljant inlägg så löper Hedda Kedén mot bollen och slår in den i nätmaskorna utan chans för målvakten. Vi fortsätter sedan att skapa chanser och spelar stundtals riktigt bra fotboll. Runt minut 80 så får vi ett bra frisparksläge som Sara Sjöström förvaltar på bästa sätt, frisparken touchar en motståndare, ändrar riktning och ställer målvakten totalt chanslös. Visst skapar Emtunga/Tråvad/Larv några chanser men vi reder ut de stormarna på bästa sätt och tillsammans hjälps vi åt att hålla nollan intakt hela matchen ut. En sådan här match förtjänar hela laget ett kollektivt beröm men jag måste framhäva Sara Sjöström som gör ett jättejobb i backlinjen och får göra ett mål framåt.

Uppställning

1. Nettan Hofling 4. Emmy Holmqvist 5. Lisa Gustafsson 6. Julia Svensson 7. Rebecka Tengbom 8. Maria Olausson 9. Julia Digerstedt 10. Hedda Kedén 11. Merlene Andersson 12. Cornelia Dagobert 13. Elsa Johansson 14. Sara Sjöström 15. Stina Rask 16. Hannah Larsson 17. Denise Segerqvist

Lisa Svantesson 1. Jeanette Nilsson. Tyra Frisell 4. Maja Larsson 6. Stina Lundgren 10. Ida Genitz 11. Greta Ask Helgeson 12. Emma Hallberg 13. Sara Johansson 14. Ida Johansson 15. Matilda Lindhult 16. Nellie Olsson 17. Louise Magnusson 18. Hilma Borehed 19. Nora Börjesson 20. Elsa Strand 21.

Mål

’58 - Hedda Kedén ’89 - Sara Sjöström