Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Matchreferat 2018"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Matchreferat 2018


 

29/9 Gullspång/Hova/Weimer B 3-1 Julia, Marlene, Cornelia 

23/9 Töreboda H 6-1 Cornelia 2, Anna 2, Stina, Sandra

15/9 Tymer/ Tidavad B 5-1 Julia, Sandra, Tova, Stina, Rebecka

8/9 Björsäter H 3-3 Emmy, Julia, Sandra 

1/9 Moholm B 1-2 Anna

26/8 Gullspång/Hova/Weimer 3-1 Cornelia, Stina, Rebecka 

18/8 Töreboda B 3-4 Marlene, Sabina, Stina 

14/8 Tymer/Tidavad H 4-1 Nicolina, Sabina, Marlene, Stina

11/8 Gullspång/Hova/Weimer B 3-4  Marlene, Sabina, Sandra 

18/6 Björsäter H 3-0 Marlene 2 , Julia S

6/6 Moholm H 3-3 Anna B 2, Stina R

20/5 Töreboda IK H 3-3 (1-1) Cornelia, Marlene, Sabina 

Det där med fart!
Töreboda kom idag till Hagavallen med tre övertygande segrar i ryggen: 6-1, 6-0, 6-0. Skulle vi kunna matcha dem eller såklart helst överträffa, dem? I första halvlek var svaret på det ett rungande nej. Vi var stillastående och avvaktande!

Kan det varit värmen som fick oss att vara så försiktiga eller var det för att vi spelade 9-manna för första gången ? Hur som helst tog också Töreboda ledningen. Tio minuter senare gör vi ändå 1-1 och målet ger oss tändvätska!

Uppryckning i andra!
Det blev bättre. Kanske inte himlastormande fantastiskt, men rejält bättre. I andra halvlek fanns det en klart tydligare ambition att förflytta bollen framåt och att få fart på den. Visst hade Töreboda en del boll även i andra, men vi var individuellt skickligare och chanserna var våra och vi gjorde både 2-1 och 3-1 

Onödigt poängtapp!
Ibland gör det ont att spela oavgjort och dagens match var en sådan. Vi släpper in två enkla mål i slutminutrarna och får vinka adjö till två av de tre poängen. Oerhört irriterande, om än inte direkt rättvist. 

ES

12/5 Tymer/Tidavad B 10-3  Anna  3, Stina  2, Sandra  2 , Sabina, Hannah , Marlene

Aggressiviteten & effektiviteten direkt vid start!

Till skillnad från förra matchen startade med hög press och högt tempo. Det var verkligen full fart framåt. Och efter 15 minuter stod det redan 3-0. Bättre start än så kan man inte önska sig.

Hur var vädret då?
Jo förutom att det var lite kvavt i luften så var det ett perfekt spelväder, 15 grader och mulet. Planen var också bra, varken för hård eller för mjuk då det regnat dagen innan.

Hörnor!
Till matchen idag hade vi finjusterat våra hörnor lite och det gav resultat direkt. Nu känns det som vi har något bra på gång. Vi börjar synka bättre med våra hörnläggare och vi är på bollen när den kmr in. Ett hörnmål lyckades vi göra idag och jag är övertygad att det kmr bli fler.

Tvåsiffrigt!
Aggresivt, vaket och inspirerat. Pigga yttrar, effektiva avslutare och försvarare som höll tätt bakåt. 5-0 i halvtid och vi hade en sådan där lördag som vi längtat efter i princip hela året.

Jämnare då i andra, då vi byte runt lite i positionerna, och orken gjorde sig påmind. Trots det mäktar vi på och gör 5 mål till! 3 mål i baken iof, men vad gör det en sådan här dag! Effektiviteten idag var det inget fel på och det blev tillslut hela 10-3.

Uthålligheten på tjejerna ska egentligen ha en egen rubrik men ja sparar den till en annan gång 🙂 All heder till Tymer/Tidavad som krigade på och höll huvudet högt ända fram till slutsignalen.

ES -----

3/5 Björsäters IF H 4-2 (2-1)  Stina 2, Annie , Anna

Hemmapremiär!
Tyvärr gick det inte spela på A-plan pga av att det regnat kraftigt under dagen, skönt då att vi fick uppehåll under hela matchen. Gräset var inte heller i det bästa skicket då det var lite väl högt. Extra glädjande var iaf att matchen sändes live! Och att det kom en del människor för att heja fram damerna på plats.

Seger!
Vi hamnade i tidigt underläge men tyckte ändå inte vi gjorde det dåligt, på nåt vis hittade vi inte bara varandra. 

Efter en soloprestation och 1-1 fick oss att vakna ordentligt. Vi ökade trycket och vi gick in med 2-1 till halvtidsvila.

3-1 kom i matchminut 70 efter en kylig lobb! Tio minuter senare kom också 4-1

I slutminutrarna reducerade björsäters till 4-2 som också blev slutresultatet.

Bredden på truppen!
Sex spelare borta till matchen pga av skador och sjukdom, att vi vinner med 4-2 visar vilken styrka på bredden vi har i det här laget. Riktigt kul med konkurrens, det är precis så det ska vara! 

ES 

29/4 Moholm B 0-1 

3 snabba

Seriepremiär!
En gråmulen dag med regn i luften och dagg i gräset. Premiärnerverna fanns i luften men hade ändå en god känsla!

Moholm står som motståndare och jag har ingen direkt koll på dem förutom att de slogs om liga segern förra säsongen.

Det här blir en tuff match tänkte jag. Och oj vad jag hade rätt!

Tuffa närkamper!
Det märktes tydligt att båda lagen krigade för 3 poäng idag.

Tuffare närkamps spel var längesedan jag såg. Det var nästan på gränsen till fult. Tufft spel hör absolut till men när man satsar på spelare ist för boll då måste domaren säga ifrån.

En jämn match från början till slut!
Vi började starkast, stor rörelse, fantasi i kort och långt. Men efter dryga tio minuter av detta tog sig faktiskt Moholm in i matchen och tog över. Vi blev tillbaka pressade och föll längre och längre bak med mittfältet och efter 25-30 minuter in i matchen var 0-1 var ett faktum.

Vi gjorde då några små justeringar och lyckades ta oss in i matchen igen lagom till halvtidsvila.

Andra halvlek stod och vaggade fram och tillbaka, det var kamp på mittfältet gång på gång. Alla slet och gjorde vad de kunde men ändå ville inte bollen in! Vi spelade upp oss och andra halvlek var helt klart bättre än första.

Moholm var duktiga, och jag skulle bli förvånad om dem inte är uppe i toppen och slåss i år också! 1-1 idag hade kanske varit en mer rättvis spegling av matchen men bollen är rund och idag hade vi stolpe ut ist för stolpe in.

ES

 

 

16/4 Rackeby/Kållandsö - Mellby IK 3-1 Mål Niccolina Djup, Anna Berge, Sandra Orrbén

Tre snabba av Erik 

 Vår känslor! 

Första träningsmatchen på gräs, nu är våren på ingång och det känns i luften att serie premiären närmar sig.

Revanschen!
Extra viktigt då, är att få vinna idag efter lördagens match mot råda som vi alla helst vill/har glömt.

Spelet!
Härligt att se, att även fast vi rullar runt frisk på lite ovana positioner och spelet stundtals haltar lite så krigar vi ändå på och ger inte upp. Blev lite väl många långpassningar som vi tjongar iväg.

Jag tycker även vi fyller på bra sista tredjedelen, vilken resulterar i 3 mål för oss. Mellby var inte chanslösa heller och gjorde det svårt för oss stundtals men när vi väl börjar rulla runt så lyckas vi få många farliga lägen och vinner rättvist idag.

 14/4 Rackeby/Kållandsö - Råda U 0-7  

 

7/4 RIK/KGIF - Saleby/Järpås 4-0 (2-0) träningsmatch  

Tre snabba

Lagbygget:
Vi har bara haft några träningar ihop sedan sammanslagningen, ny spelide och nya roller för en del i laget och ändå rullar vi boll som om vi känt varandra i flera år!

Samspelet:
Det var en fröjd att se hur vi hittade i våra positioner och varandra, vi försvarar oss som ett lag och anfaller som ett lag!

Målen:
Att vi får igång målskyttet med 4 olika spelare som gör mål idag visar vilken styrka vi har!

-----

Matchfakta: 
Rackeby/Kållandsö - Saleby/Järpås 4-0

Första halvlek:
1-0 Anna Berge
2-0 Marlene Andersson

Andra halvlek:
3-0 Sandra Orrbén
4-0 Hannah Larsson

 

 

Inga nyheter är skapade
Kållandsö GOIF - Fotboll
Otterstad Hagavallen
531 99 Lidköping
Telefon: 0768059328
E-post: kgif@kgif.nu

 

 Våra sammarbetspartner 

 

 logo intersport

Sparbanken

 

Föreningrabatter 2017

 

 

 

VIF_SISU_loggo

Postadress:
Kållandsö GOIF - Fotboll
Otterstad Hagavallen
53199 Lidköping

Kontakt:
Tel: 0768059328
E-post: kgif@kgif.nu

Se all info